Wat

Met welke aspecten houd ik o.a. rekening in mijn tuinontwerpen.

Je nieuwe tuin

Graag draag ik bij aan een inspirerende groene leefomgeving. Ik zie de tuin als een verblijf van mensen in een stukje ontworpen natuur, samen met de flora en fauna. Alsof de tuin er altijd is geweest, creatief, verrassende plekjes en doorkijkjes, water, vuurplek.

Verharding en halfverharding

Dit is noodzakelijk voor terrassen, paden en opritten. Er is een nieuwe bewustwording voor minder gebruik van verharding, meer water opvangen in eigen tuin. Ook hergebruik van bestaande verharding vind ik belangrijk. Dat kan op allerlei manieren, betonklinkers onderste boven hergebruiken, of op z’n kant. Oude stoeptegels worden bankjes of worden gebruikt onder vlonderterras. Opritten en parkeerplekken worden groen, d.m.v. grasblokken van beton of gerecycled kunststof opgevuld met aarde met daarop gras. Half-verharding zoals grind en Gravi D’or laten water door en zijn een goed alternatief.

Onderhoudsvriendelijk

Dit is een vaak gehoorde term. Vraag je door bij klanten dan wordt bedoeld minder werk in de tuin, dat betekent niet minder groen. Met een goed uitgebalanceerd ontwerp, goede verhouding van verharding en beplanting en vooral makkelijke beplanting is een tuin goed beheersbaar te maken. Door mijn jarenlange ervaring met bomen, bosplantsoen en vaste planten weet ik dat een goed beplantingsplan kan bijdragen aan een onderhoudsarme tuin.

tuinschets tungelroy1

Beregeningsystemen

Dit is een alternatief voor zelf water geven. Het bespaart water en is dus milieuvriendelijk. Er wordt een pomp geplaatst op de buitenkraan of waterput, handmatig of met tijdklok.

Verlichting

Alleen functioneel toepassen zodat het dierenleven niet wordt verstoord.
's Avonds bij het kaarslicht luisteren naar de egel die voorbij komt is zo leuk.

Ook interesse in een uniek tuinontwerp?

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik informeer je graag. Het eerste bezoek is altijd vrijblijvend.