Hoe

Onderstaand tref je meer informatie aan over mijn werkwijze en aanpak.

Inventarisatie

Bij het eerste bezoek probeer ik erachter te komen aan de hand van vragen die gaan over wensen, leefwijze, hobby’s, interesses wat jullie willen in een tuin, hoeveel werk 't mag zijn.

Het zijn best persoonlijke vragen, best spannend, je kent elkaar nog niet. Ik ben spontaan van aard en kan mensen inspireren om te vertellen wat ze belangrijk voor hun tuin vinden. Ik let goed op dat beide partners aan 't woord komen, en zich betrokken voelen. Ik bewaak dit proces zorgvuldig. Dat vind ik heel leuk.

hoe2

Locatie tuin

De locatie van de tuin heeft bepaalde eigenschappen, zoals, ligging, grondsoort. Is het een vlak stuk grond, of ligt 't op een helling. Dit bepaalt mede wat er mogelijk is. Ik vraag jullie om de tuin op te meten en maten en hoogtes aan mij door te sturen.

Prijsopgave

Het eerste bezoek is altijd vrijblijvend. Als er tot een overeenstemming is gekomen kom ik na dit gesprek met een offerte voor Tuinplan + Beplantingsplan. Na akkoord begin ik met schetsen. Bij mijn tweede bezoek kom ik met 2 tot 3 schetsen en bespreken we dit. Ik bekijk meerdere uitgangspunten, een logische indeling zoals de routing in een tuin, waar komt de composthoop, of takkenril, of afvalbak uit het zicht. Waar komt het zonneterras of loungeplek. Allemaal belangrijke factoren.

Ik werk op papier met Schminke krijt en maak bij het Tuinplan ook 3D tekeningen met de hand. Mijn tekeningen kenmerken zich door de natuurlijke uitstraling. Een beplantingsprogramma helpt mij om de juiste keuze van planten te maken. Mijn tekeningen zijn 1:50 tot 700m2, daarboven 1:100. Ook zit er een lijst van materialen erbij. Desgewenst kan ik een hovenier aanleveren waar ik al lang ervaring mee heb. Ook kan ik vaste planten inkopen bij kweker.

tuinschets patio

Ook interesse in een uniek tuinontwerp?

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik informeer je graag. Het eerste bezoek is altijd vrijblijvend.